Parlar de llibres, fer llibres i sentir-nos lliures … Llibres lliures.

Per tot arreu, durant aquest cap de setmana, els llibres són protagonistes de la festa ciutadana.  Per tot arreu … menys al meu poble, que és una illa que sura per sobre de la normalitat, de la Cultura, de la participació i de no sé quàntes coses més.

L’alcalde, mudat de diumenge, i fent-se acompanyar per la guàrdia civil durant una estona, vigila de reüll el pati … ¡i com està el pati, Mare de Déu!

La Festa del Llibre al meu poble, se’n diu Fira … perquè al menys són coherents amb aixó: és la Fira … de les vanitats d’uns quants, que aixó és el que convé (seguixen pensant els ideòlegs de tot aquest desgavell)

Els menuts, la jovenalla i els adults, s’acostem al Bulevar i no trobem llibres en aquest cap de setmana de Festa de Llibres, perquè només hi ha una Fira organitzada pels «hombres de negro» dedicada en còs i ànima a la mediocritat que regna en les esferes de poder del meu poble.

¡Quina enveja d’altres pobles, d’altres places i d’altres carrers!

Ho farem entre tots. Farem Festa de Llibres, i quan els menuts, la jovenalla i els adults s’hi acostem, trobarem el que mereixem: un espai de llibertat i de Cultura, a l’altura d’una ciutadania sense por, amb ganes de divertir-se aprenent, i amb tot el dret de ser escoltada.

De cor, crec que ja falta menys per arribar.

 

Anuncio publicitario