Dissabte 24 d’agost de 2013.

Anit, la plaça Major del poble va retre homenatge als autors de les Festes Majors d’enguany.

Clavaria de santa Bàrbera, clavaria de la Mare de Déu del Roser, i els Moros i Cristians són, en 2013, els encarregats de què els carrers tornen a tronar d’alegria i que tradició i innovació puguen caminar juntes.

A la comfraria del Santíssim  Crist de la Providència i a la de la Mare de Déu de la Consolació, correspon preparar els honors religiosos que el poble, en la seua intimitat, oferirà a l’església i durant la multitudinària processó que amb fil d’or cosirà i tancarà les Festes el pròxim 3 de setembre.

Les festes són, ja ho sabeu, la suma de les persones i de la voluntat de tirar-les endavant. La suma de pensaments diferents, d’edats diverses i de gustos no sempre iguals.

Des de l’Ajuntament treballem perquè el programa abarque el ventall més ampli possible d’activitats de tot tipus perquè qualsevol de vosaltres, amics i veïns, pugueu trobar-se a gust triant d’una variada oferta un acte, una activitat, una nit o decididiu de disfrutar cada dia en les seues nits.

És impossible encertar per a tots. I n’hi haurà qui considere un fracàs allò que altres consideren un èxit. Qui considerarà una bona idea lo que altres entendran com un error.

Són tantes i diverses les opinions com tantes i diverses som les persones!

I sí, encertarem i potser també ens equivocarem. Però allò que ningú mai podrà dubtar és que seguim treballant de valent perquè el poble celebre els èxits que sempre són de tots.

Anit, de la mà de Rosa Navarro Ponce, qui conduí l’acte amb soltura i senzillessa, celebrarem junts a la plaça Major les paraules del pregoner, Albert Pérez i Marco. Un pregoner del poble que, com anys arrere feren Juan Pérez i Pepe Valls, ens acostà el Rocafort més íntim de qui viu volcat a l’estudi del poble, i als records que, sense melangia amarga, encaren amb èxit la divulgació de la història que ens ha precedit.

 

La nit, esplèndida nit, s’arrodoní amb l’actuació fantàstica d’un gran cantaor valencià, Pep Gimeno, «Botifarra».

Un home de Xàtiva que recull les cançons que els valencians de tot arreu hem sentit alguna volta de boca i cor dels nostres avant-passats. Una explossió de tendressa i de humor que esclatà en festa major a la plaça del poble.

Així començaren anit les Festes Majors. Són les vostres, són les de tots, les del poble de Rocafort!

Anuncio publicitario