Dissabte 9 de maig de 2015

 

Al PP se li ompli la boca quan parla de #Tradición. I el mal és que les persones d’eixe partit defensen la Tradisión (sí, la Tradisión) i la cosa sona com si fóra la Santa Inquisición.

Protegir la tradició i respectar-la obliga a saber què és, perquè la Santa Inquisición es considerava una tradició i, afortunadament, se’n desferem d’ella.

Moltes voltes, massa voltes, he sentit dir a estos salva-pàtries que el govern municipal socialista no defensem les tradicions.

També és veritat que jo mai els he vist en els concerts de Folk que l’Ajuntament organitza des fa quatre anys en homenatge, precíssament, a la música i a una part importantíssima de les seues arrels. No han vingut mai a escoltar les veus i els sons preciosos i dolços dels millors cantants de folk valencià que ens han visitat al poble.

(Aixó no és una novetat, perquè, fns que les eleccions municipals no es convertiren en un horitzó pròxim, tampoc assitien als concerts de la Banda de Música de Rocafort ni als de la Coral Polifònica, llevat dels de Nadal i me’n pense que només per raons òbvies)

El folk és essencial per a conéixer i aprofondir en eixa tradició cultural tant nostra que és la música. Altra cosa, ben diferent, és que els salva-pàtries vullguen agenollar la Cultura i sometre-la als seus interessos partidistes.

Hui dissabte 9 de maig, com cada mes de maig des fa quatre anys, l’Ajuntament organitza la 4a. edició de L’Horta Nord Folk, on participen també bandes d’altres músiques i cultures d’Espanya: enguany, Sokolé, un grup de dones del País Basc.

A partir de les 11,30 del matí a la plaça d’Espanya amb tallers per a xiquets i a partir de les 19,00h al Jardí de la Casa de Cultura.

 

 

 

 

 

 

Que no, que no… que la tradició no és el que ú vol, sinò allò que té origen en les generacions passades dels pobles i de les seues cultures que, pel seu important contingut social i de cohesió, es transmet a les generacions futures. És el llegat que hem rebut dels nostres avantpassats i que estem obligats a cuidar i a difondre per entregar-lo a qui ens succeïran.

 

 

Anuncio publicitario