Dimecres 23 d’abril de 2014

 

Arriba Sant Jordi i porte entre mans un parell de llibres ben diferents; l’un de l’escriptora valenciana María García-LliberósBabas de caracol, que es presentarà demà dijous, a les 18h a la Casa de Cultura, amb motiu de la seua 2na. edició.

Una novel.la la primera edició de la qual data de 2006 i exhaurida en el 2008; ha estat considerada pels crítics com la millor de l’autora. Un «clàssic» com molts entessos la defineixen, la més buscada en los biblioteques públiques i la que més li va costar d’escriure, en paraules de María.

 

García-Lliberós em demanà fa un mes que fóra jo qui la presentara. Vaig acceptar alló que per a mi serà un honor: explicar perquè cal llegir aquesta novel.la.

Demà, a les 18h. a la Casa de Cultura, la presentació de la 2na. edició de «Babas de caracol»:

 

 

L’altre llibre arriba a la meua taulet de nit de la mà d’algú que m’aconsella arrimar lectures «no-pertinents» durant els tres dies de descans que m’he pres.

Li faig cas i m’escabusse en la novel.la que Sándor Márai (autor hongarés) escrigué en 1941: «La Mujer justa»

 

 

Un novel.la esplèndida a tres veus que va ser recuperada, juntament amb la resta de l’obra de l’autor, després del seu exili als Estats Units.

Una novel.la i l’altra, escrites amb 65 anys de diferència i imaginades per autors que mai han arribat a conéixer-se, de cultures i circunstàncies allunyades, d’una dona la primera i d’un home la segona… són extraordinàriament complementàries! Més encara, en diria. Són l’espill on cal mirar l’una per compendre l’altra.

No importa quina de les dos reflecteix allò que l’altra relata, perquè al cap i a la fi Babas de caracol La Mujer justa són una única moneda on només hi ha una creu: la felicitat que mai arribarem a assolir.

I per què?…

La Mujer Justa té les seues raons… i tot passa perquè tard o d’hora no volem sinó ser «Babas de caracol»

 

Llegiu-les perquè s’ho valen!

Feliç Dia del llibre, feliç miracle!

Anuncio publicitario