tres-alcaldes-socialistes.jpg

Dues persones, especialment, han marcat el meu aprenentatge per l’estima de Rocafort. Des què vaig venir ací -fa ja vora 20 anys-, Floreal Silvestre i Paco Soler m’han guiat en la comprensió d’allò que és l’entrega personal i generosa pel poble i per la seua gent.

Floreal, l’alcalde de tots, l’home tranquil, respectuós, i educat en la més profonda arrel de la solidaritat i de la tolerància, segueix demostrant-me diàriament que és possible una manera ben diferent de governar. I gràcies a ell, molts sabem que val la pena l’esforç de seguir endavant per un compromís net, transparent i plural.

Recordant les paraules de son pare -que era un vell àcrata llibertari- va dir el dia de la festa de la presentació de la nostra candidatura: «los míos nunca vendrán, pero hay situaciones en las que vale la pena estar con algunos otros». Floreal em regala la seua generositat cada dia. A mi, i a tots els que formem part de la candidatura i d’aquest partit.

Paco Soler va ser el nostre alcalde durant uns anys amb una activitat municipal extraordinària. Un home honest, senzill i socialista per damunt de tot; no crec que cap alcalde com ell haja confiat d’una manera tan absoluta amb els seus companys de govern com ell ho va fer.

Durant els tres anys que va presidir l’ajuntament, vaig conéixer molt de prop fins a quin punt Paco era capaç de volcar-se i de defensar, fins a extrems commovedors, la tasca i els projectes que qualsevol de nosaltres mampreniem.

Amb una gran generositat i molta estima, Paco no va dubtar ni un moment a defensar l’avanç que entre tots estavem fent possible a Rocafort. El seu regal, a hores d’ara i per a sempre, serà la seua humiltat.

Dos grans homes han segut alcaldes socialistes del meu poble, Floreal i Paco; i jo treballaré de valent perquè la primera alcaldessa de Rocafort, socialista, estiga a l’altura que el meu poble mereix i que ells sempre m’ensenyaren.

Gràcies, companys!

Anuncio publicitario